Zoner.cz Czechia.com Inshop.cz Interval.cz CA Czechia.cz InMail.cz Hostováno na serverech CZECHIA.CZ
Menu
Menu

Články
Články
Články
Nejčtenější články
za poslední měsíc

Nenalezen žádný článek...

Legenda
Legenda
Legenda

Anketa
Anketa
Anketa
Vyhovuje vám nynější náplň těchto stránek?

Naprosto
(17 346)
Chci více o Pánu Prstenů
(3 975)
Chci více o hercích
(1 117)
Chci něco jiného
(301)
Nevyhovuje vůbec
(606)


Ostatní
Ostatní
Ostatní

Reklama
Reklama
Reklama


Přihlášení


Nová registrace
Obrázky
Obrázky
Nejprohlíženější obrázky
z posledních 50-ti

[5 584 prohlížení]

[5 561 prohlížení]

[3 262 prohlížení]


Herci
Herci
Herci
Nejsympatičtější herec

Aragorn / Viggo Mortensen
164 151 hlasů
průměr: moc sympatický(á)

Reklama
Reklama
Reklama





Studia vracejí úder proti hercům kvůli „Hobitovi“
Autor: Jarek
Vyšlo: 25.10.2010
Komentářů: 0
Přečteno: 3271x
Popisek: New Line, Warner Bros., MGM zpochybňují bojkot Zdroj: www.Variety.com Autor DAVE MCNARY

New Line, Warner Bros. a MGM vracejí úder hereckým svazům za jejich bojkot „Hobita“ a zpochybňují obvinění, že se s novozélandskými herci zachází nečestně.

Studia vydala toto prohlášení v pondělí v noci, den poté, co výkonný producent Peter Jackson ostře kritizoval odbory za bojkot.

Uvedla také, že zvažují přesunutí produkce z Nového Zélandu, aby se vyhnula potenciálnímu narušení natáčení.

Sedm velkých hereckých odborových svazů vyhlásilo v pátek bojkot, který zdůvodnily odmítnutím producentů vyjednat odborovou smlouvu pro novozélandské herce.

Reakci odborů se nepodařilo v danou chvíli získat. Ve společném prohlášení vydaném v pátek se uvádí, že doufají, že se podaří uzavřít smlouvu, která zahrne herce z Nového Zélandu.

„Hobit“ stále ještě nedostal zelenou od MGM a New Line, která je součástí Warner Bros., a Jackson dosud nesouhlasil, že se po květnovém odchodu Guillerma Del Tora ujme režie.

V prohlášení studií se uvádí, že přestože se „pyšní“ dobrými vztahy s odbory, jsou prohlášení týkající se novozélandských herců nespravedlivá a nepodložená.

Studia opakovala Jacksonovo prohlášení, že by pro ně bylo nelegální, kdyby podepsala kolektivní smlouvu s novozélandskými herci, protože ti jsou zastupováni australským odborovým svazem -- přičemž toto stanovisko už odbory zamítly jako nesmysl.

 

Plné znění prohlášení:

 

New Line, Warner Bros. Pictures a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures pociťují znepokojení nad nedávnými obviněními z nečestného jednání vůči hercům na Novém Zélandu a pokyny hereckých sdružení své členské základně, aby přestala poskytovat služby producentům „Hobita“ na Novém Zélandu.

Pyšníme se dobrými vztahy se všemi hereckými svazy a ceníme si jejich podílů na filmech vyráběných v jejich sféře působnosti po celém světě. Jsme však přesvědčeni, že v tomto případě jsou všechna obvinění nepodložená a nespravedlivá vůči Peteru Jacksonovi a jeho týmu ve Wellingtonu, kteří neúnavně podporují novozélandskou filmovou komunitu.

Označit tuto produkci za „neodborovou“ je nepřesné. Herci i štáb jsou tam, kde je to možné, najímáni na základě kolektivních smluv a my na základě těchto smluv dbáme na dodržování práv těchto jednotlivců. A přestože jsme v minulosti spolupracovali s MEAA, australským odborovým svazem, který se snaží zastupovat herce na Novém Zélandu, zůstává skutečností, že u této novozélandské produkce není žádné kolektivní vyjednávání s MEAA možné, protože, kdybychom tak učinili, byla by produkce vystavena zodpovědnosti a sankcím na základě novozélandských zákonů. Tento právní zákaz jsme MEAA vysvětlili. Jsme zklamáni, že MEAA i přesto nadále tímto směrem postupuje.

Při výrobě filmů je nutná jistota, že tato výroba může přiměřeným způsobem pokračovat bez narušování, a naší obecnou taktikou je vyhýbat se natáčení v místech, kde hrozí nejistota z hlediska dostupnosti pracovní síly nebo jiná forma nestability. V tom případě zkoumáme všechny alternativní možnosti, abychom ochránili své obchodní zájmy.

 


Komentáře čtenářů - zobrazit všechny komentáře
Přidejte i vy komentář k tomuto článku!
[zobrazit všechny komentáře]
Jméno: 


E-mail: 


Předmět: 
Komentář: 
  Chcete  být informován(a) o nových komentářích?
Zde prosím zadejte kód z obrázku:   Zadejte číslo


 


Další články
Předchozí článek
Peter Jackson svléká rukavičky

Peter Jackson vydal rychlé a rozhodné prohlášení v odpovědi na nedávné návrhy IFA a přidružených hereckých odborů.
Následující článek
HOT!!! První obsazené role ve filmech Hobit!

Máme zde první obsazené role ve filmech Hobit! Z akčních zpráv The One Ring Net čerpala a přeložila: Saša Říjen 2010, mezi 20.-25.
 



Toto jsou nejnavštěvovanější stránky o filmu Pán Prstenů na českém Internetu.
Statistiky přístupů jsou k dispozii zde. Informujte se o možnosti reklamy!

Copyright © 2003, Pavel Nero Kramný, Design by Sputnik.
>> generování stránky trvalo 0 sekund <<