Zoner.cz Czechia.com Inshop.cz Interval.cz CA Czechia.cz InMail.cz Hostováno na serverech CZECHIA.CZ
Menu
Menu

Články
Články
Články
Nejčtenější články
za poslední měsíc

Nenalezen žádný článek...

Legenda
Legenda
Legenda

Anketa
Anketa
Anketa
Vyhovuje vám nynější náplň těchto stránek?

Naprosto
(17 346)
Chci více o Pánu Prstenů
(3 975)
Chci více o hercích
(1 117)
Chci něco jiného
(301)
Nevyhovuje vůbec
(606)


Ostatní
Ostatní
Ostatní

Reklama
Reklama
Reklama


Přihlášení


Nová registrace
Obrázky
Obrázky
Nejprohlíženější obrázky
z posledních 50-ti

[5 583 prohlížení]

[5 559 prohlížení]

[3 261 prohlížení]


Herci
Herci
Herci
Nejsympatičtější herec

Aragorn / Viggo Mortensen
164 148 hlasů
průměr: moc sympatický(á)

Reklama
Reklama
Reklama





NA NOVÉM ZÉLANDU ZAČÍNÁ NATÁČENÍ
Autor: Jarek
Vyšlo: 22.03.2011
Komentářů: 2
Přečteno: 5902x
Popisek: 20. března 2011 Autor: xoanon, TORN

NA NOVÉM ZÉLANDU ZAČÍNÁ NATÁČENÍ HOBITA, DVOUDÍLNÉ ADAPTACE NADČASOVÉ KLASIKY J.R.R. TOLKIENA V REŽII PETERA JACKSONA

 

 

V jisté podzemní noře bydlel jeden hobit…

Wellington, NZ, 21. března 2011—V novozélandském Wellingtonu bylo zahájeno natáčení „Hobita“, dvoudílné adaptace celosvětově proslulé knihy J.R.R. Tolkiena v režii Petera Jacksona.

„Hobit“ se odehrává ve Středozemi 60 let před Tolkienovým „Pánem prstenů“, kterého Jackson a jeho filmařský tým přenesli na velké plátno ve veleúspěšné trilogii, která vyvrcholila oscarovým titulem „Pán prstenů: Návrat krále“.

Oba filmy, se scénáři od Fran Walshové, Philippy Boyensové, Guillerma del Toro a Petera Jacksona, se budou natáčet současně v digitální 3D verzi s využitím nejmodernější kamerové a stereo technologie. Natáčení bude probíhat ve Stone Street Studios ve Wellingtonu a na různých místech Nového Zélandu.

„Hobit“ sleduje putování hlavní postavy Bilba Pytlíka, který se stane účastníkem velké výpravy za získáním ztraceného trpasličího království Ereboru, jež před dávnými časy dobyl drak Šmak. Bilbo, kterého zčistajasna osloví čaroděj Gandalf Šedý, se ocitne ve společnosti třinácti trpaslíků vedených legendárním bojovníkem Thorinem Pavézou. Jejich putování je zavede do Divočiny; přes zrádné kraje plné skřetů a obrů, smrtelně nebezpečných vrrků a obřích pavouků, kožoměnců a kouzelníků.

Přestože jejich cíl leží na východě, v pustinách kolem Osamělé hory, nejprve musejí uprchnout ze skřetích tunelů, kde Bilbo potkává tvora, jenž navždy změní jeho život… Gluma.

Tady, sám s Glumem, na březích podzemního jezera, nic netušící Bilbo Pytlík nejen objeví hloubku podlosti a odvahy, která překvapí dokonce i jej, ale získá také Glumův prsten, jeho „miláška“, který má nečekané a užitečné vlastnosti… Nenápadný zlatý prsten, který je pro Bilba zcela netušeným způsobem spojen s osudem celé Středozemě.

V hlavní roli se jako Bilbo představí Martin Freeman a Ian McKellen se vrací v roli Gandalfa Šedého. Trpaslíky hrají Richard Armitage (Thorin Pavéza), Ken Stott (Balin), Graham McTavish (Dwalin), William Kircher (Bifur), James Nesbitt (Bofur), Stephen Hunter (Bombur), Rob Kazinsky (Fili), Aidan Turner (Kili), Peter Hambleton (Gloin), John Callen (Oin), Jed Brophy (Nori), Mark Hadlow (Dori) a Adam Brown (Ori). Své role z trilogie „Pán prstenů“ si zopakují Cate Blanchettová jako Galadriel, Andy Serkis jako Glum a Elijah Wood jako Frodo. Do hereckého týmu přišli také Jeffrey Thomas a Mike Mizrahi jako králové trpaslíků Thror a Thrain. Očekávají se další informace k hereckému obsazení.

Producenty „Hobiata“ jsou Peter Jackson a Fran Walshová společně s Carolynne Cunninghamovou. Výkonnými producenty jsou Ken Kamins a Zane Weiner, s Philippou Boyensovou jako koproducentkou. Oscarová, kritikou nadšeně přijatá trilogie „Pán prstenů“, také od produkčního týmu Jackson a Walshová, vydělala na tržbách v kinech po celém světě téměř 3 miliardy dolarů. V roce 2003 vyhrál „Návrat krále“ na plné čáře ceny Akademie, když zvítězil ve všech 11 kategoriích, ve kterých byl nominován, včetně Oscara za nejlepší film – jde vůbec o první ocenění za nejlepší film pro fantasy film. Také výroba trilogie neměla ve své době obdoby.

Do Jacksonova týmu se z tvůrčích pracovníků výroby vrací jako kameraman Andrew Lesnie, vedoucí výpravy Dan Hennah, výtvarníci Alan Lee a John Howe, skladatel Howard Shore a maskér a kadeřník Peter King. Kostýmy navrhli Ann Maskreyová a Richard Taylor.

Taylor také dohlíží na návrhy a výrobu zbraní, brnění a protetiky, které opět vyrábí oceněná společnost Weta Workshop. Vizuální efekty pro oba filmy bude vytvářet Weta Digital pod vedením Joea Letteriho. Post-produkce bude probíhat v Park Road Post Production ve Wellingtonu.

Filmy „Hobit“ společně vyrábějí New Line Cinema a MGM, s New Line jako hlavním producentem. Celosvětovou distribuci do kin má zajistí Warner Bros Pictures, přičemž o některá zahraniční teritoria a všechny mezinárodní televizní licence má na starost MGM. Očekává se, že filmy půjdou do kin na konci roku 2012 a 2013.

O NEW LINE CINEMA:

New Line Cinema je i v současnosti jednou z nejúspěšnějších nezávislých filmových společností. Už déle než 40 let je jejím posláním vytvářet inovativní, populární a ziskovou zábavu v tom nejlepším tvůrčím prostředí. New Line jako průkopník franšízové filmové výroby byla producentem oscarové trilogie „Pán prstenů“, která se stala milníkem v dějinách filmových franšíz. New Line Cinema je divizí Warner Bros.

O PETERU JACKSONOVI/WINGNUT FILMS:

Peter Jackson patří k nejúspěšnějším světovým filmařům. Jeho fantastické výsledky autora scénáře, spoluproducenta a režiséra trilogie Pán prstenů (s držiteli Oscara a častými spolupracovníky Fran Walshovou a Philippou Boyensovou) mu vynesly celkem 30 nominací na Oscara, z nichž nakonec 17 ocenění získal. Jackson a Walshová obdrželi první nominaci na Oscara za nejlepší původní scénář k oceňovanému filmu Nebeská stvoření. Jackson, pod křídly novozélandské společnosti Wingnut Films, měl na starost také celosvětově úspěšný remake filmu King Kong z roku 2005, který vydělal přes 500 milionů dolarů a získal 3 Oscary. Nejnovějším filmem, který Jackson režíroval, je Pevn&eac

 


Komentáře čtenářů - zobrazit všechny komentáře
22.03.2011 8:30:18 - Saša - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
Díky za kopmlexní info! Už se těším na první novinky přímo od aktérů!
29.03.2011 20:29:58 - Vardinë - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
Tohle je jedna z nejlepších zpráv tohoto roku!!! ;)
Přidejte i vy komentář k tomuto článku!
[zobrazit všechny komentáře]
Jméno: 


E-mail: 


Předmět: 
Komentář: 
  Chcete  být informován(a) o nových komentářích?
Zde prosím zadejte kód z obrázku:   Zadejte číslo


 


Další články
Předchozí článek
Ian McKellen blogger – 6. část

17.3.2010 v češtině zpracovala: Saša
Následující článek
KAMERA JEDE…! HOBIT V 3D před první klapkou.

Z TORNu čerpala a připravila: Saša 20. březen 2011
 



Toto jsou nejnavštěvovanější stránky o filmu Pán Prstenů na českém Internetu.
Statistiky přístupů jsou k dispozii zde. Informujte se o možnosti reklamy!

Copyright © 2003, Pavel Nero Kramný, Design by Sputnik.
>> generování stránky trvalo 1 sekund <<