Zoner.cz Czechia.com Inshop.cz Interval.cz CA Czechia.cz InMail.cz Hostováno na serverech CZECHIA.CZ
Menu
Menu

Články
Články
Články
Nejčtenější články
za poslední měsíc

Nenalezen žádný článek...

Legenda
Legenda
Legenda

Anketa
Anketa
Anketa
Vyhovuje vám nynější náplň těchto stránek?

Naprosto
(17 346)
Chci více o Pánu Prstenů
(3 975)
Chci více o hercích
(1 117)
Chci něco jiného
(301)
Nevyhovuje vůbec
(606)


Ostatní
Ostatní
Ostatní

Reklama
Reklama
Reklama


Přihlášení


Nová registrace
Obrázky
Obrázky
Nejprohlíženější obrázky
z posledních 50-ti

[5 584 prohlížení]

[5 560 prohlížení]

[3 262 prohlížení]


Herci
Herci
Herci
Nejsympatičtější herec

Aragorn / Viggo Mortensen
164 150 hlasů
průměr: moc sympatický(á)

Reklama
Reklama
Reklama





TORn o trpaslících (část 2)
Autor: kwandar
Vyšlo: 08.09.2011
Komentářů: 5
Přečteno: 7168x
Popisek: Analýza trpaslíků... Zdroj: Torn Překlad: kwandar

Bifur

Quickbeam – Fascinující kontrast mezi šedobílým knírem a bradou. Podle mě je tohle pro Thorina ideální společník pro podobně dlouhou a náročnou výpravu. Přemýšlím, jak je asi rozložena váha v tom jeho kopí(které je skvostné).

Arwen –Šedobílý vous pěkně kontrastuje s jeho tmavými vlasy. Další působivá postava. Miluju celý jeho kostým… a copy.

Altaira – Skoro až pohádková hlava plná vlasů a šedobílé bradky. Velice důstojný vzhled.

Elessar – Líbí se mi na něm hlavně bradka. Kombinace šedé a černé vypadá výborně. Zbraň je taky působivá.

Demosthenes – Bifur je Bomburův bratr a bratranec Bofura. Velký, ale ani zdaleka ne tak jako jeho bratr, je bezpochyby  tím, který bude zatížen poviností nosit Bombura. Nejspíše spolu s působivě nebezpečně vypadajícím Dwalinem. Ale nemůžu přijít na to, co mu vlastně trčí z čela. Že by zbytky po skřetím pokusu vyoperovat mu mozek?

Garfeimao – Na Bifurovi je strašně zajímavá spousta věcí, vůbec nevím, kde začít. Za prvé, je levák, a to neříkám jen pro to, že drží kopí v levé ruce, ale protože i dýka na opasku je umístěná tak, aby byla tasena levou rukou. Jeho plášť se zdá být z olejované kůže, což by jej dělalo nepromokavým, zatímco jeho boty mají zajímavé šněrování, jakoby byly zašněrované pomocí zvířecích zubů. Má robustně vypadají nátepníky na zápěstích, a stejně jako ostatní, má pod tím další vrstvu podobnou uřezané rukavici. Na Bifurovi najdeme také spoustu úhlů; jeho opasek visí v úhlu, dýka vypadá hranatě a taky sedí v úhlu, jeho oděv má úhlové švy, a jeho kopí je víc, než jen zašpičatělá dřevěná tyčka, má nalevo speciální rozšířené ostří. A pak jsou tady ty vlasy a vousy. Kromě zřetelného vzhledu skunka má, jako někteří další trpaslíci, copy a korálky vpletené ve vlasech. A z té obří boule, kterou má na čele, trčí něco, co silně připomíná kus ostří sekery. No není celý Bifur zatraceně cool?

Earl –Pokud ta věc, kterou má zabodnutou v lebce má být zbytek nějaké zbraně ze staré bitvy kterou zažil, je to nepochybně válečník. Z nějakého důvodu mi tento obrázek přivádí na mysl Gimliho větu:“ Škubal sebou, protože měl v mozku zaraženou mou sekyru!“ Trpaslíci možná přece jen mají nějaké rozsáhlejší znalosti v oblasti medicíny.

MrCere – Na první pohled byl pro mě jednoznačně válečníkem, po detailnějším průzkumu myslím, že vidíme trpaslíka, zoceleného léty těžké práce, navíc stiženého prvotřídním pracovním úrazem, jehož známky zůstávají uvíznuty v jeho hlavě. Předpokládám, že je to právě tahle těžká práce, kvůli které chce dobýt zpátky staré království. Vidím slovo „odplata“ vepsané do jeho tváře i prvků kostýmu.

 

Bofur

Quickbeam – Na první dojem hodně připomíná mongolského pastevce, ale jen kvůli tomu klobouku. Pak mě napadla Sally Fieldová v seriálu „The Flying Nun“ (http://www.icollector.com/images/1202/14989/14989_0598_2_lg.jpg)... Každopádně tupý úder tím jeho kladivem by určitě zanechal pěkný otisk v lebce každého skřeta.

Demosthenes – Mě připadá Bofur jako horník, stejně jako je udáno v oficiálním popisu, v souladu s tím si nese přes rameno i něco jako krumpáč. To by souhlasilo s jeho původem z chudých oblastí Modrých hor na dalekém západě Středozemě, kde se Thorin nakonec usadil po trpaslicko-skřetích válkách.

V oficiálním popisu k fotografiím se píše, že spolu s Bomburem a Bifurem jsou „narození a vycvičení na západě“. I Tolkien se vyjádřil v dodatcích k Pánu prstenů podobně: „Bifur, Bofur a Bombur byli potomky trpaslíků z Morie, ale nebyli přímo z Durinova rodu.”

Arwen –Zlomyslnost v očích…A má dost hrozivou zbraň.

Altaira – Líbí se mi ten výraz „kočky, co sežrala kanára“ na tváři! A navíc, s takovou zbraní, napůl sekyrou a napůl kladivem na rameně se určitě jen tak něčeho nezalekne.

Elessar – Takhle nějak zobrazují na Discovery kanálu obyvatele chudších oblastí Ruska. Ale takový vzhled se mi zamlouvá. Jeho zbraň vypadá docela jako nástroj horníka.

Garfeimao – Bofur je první usmívajícím se trpaslíkem, což věští zajímavou osobnost. Jako horník má ohromné kladivo/krumpáč, které může bezpochyby štípat hlavy stejně jako skálu.  Vypadá to, že je hodně teple oblečen, má několik vrstev tunik a kabátů, kombinovaných z bavlněných, vlněných a kožených vzorů. Jeho kalhoty vypadají téměř jako kožešinové, a je jasné, že boty jsou kožešinou lemované. Všechno je završeno kožešinou lemovanou čepicí, pod kterou mu ještě trčí volně jeden cop. Vypadá, že by se rád stavil i do hospody.

Earl – Bude mít takovou drzejší povahu. Mrkněte na jeho úsměv a důlky ve tvářích. Další z těch, co nevypadají až tak jako válečníci. Vypadá spíš jako horník, a i tady mě zajímá, jestli ho Thorin bere s sebou právě proto, že potřebuje někoho, kdo se vyzná v kopání a těžení.

MrCere – Nebýt toho úsměvu, jeho kostým by vypovídal o příslušnosti k urozenějším mongolským válečníkům. Jeho šťouchadlo na brambory je působivé a je pěkně teple oblečený, připravený na mrazivé zimy. Nemůže to být mithrilový opasek? Připadá mi jako válečník, který určitě zanechá pořádný dojem – přímo ve skřetích lebkách.

 

Bombur


 

Quickbeam –Trpaslíky si obecně představujeme jako zavalitější, ale podle toho, jak nás Tolkien pořádně varoval, Bombur je prostě „tlustý“ a to se prostě nedá obejít. I ten jeho cop je největším copem v zemi. V exilu v Modrých horách se asi žádné diety zrovna „nenosí“.

Arwen –Měl by být neuvěřitelně tlustý a těžký, a takový taky je! Trochu mi připomíná komiksovou postavu Obelixe…

Altaira –Vypadá to, že Bombur si nese velkou naběračku místo zbraně! Jsem zvědavá, jestli s ní bude bojovat s gobliny stejně, jako Sam se svou pánvičkou.

Demosthenes –Bombur odpovídá základní složce jeho popisu „ohromně tlustý a těžký“. Fakt, že s sebou nosí naběračku taky vypovídá o tom, že ho daleko více než cokoli jiného zajímá, jaké bude jeho další jídlo.

Očekávám, že je ho naběračka bude mít velice komický efekt v bojích proti morijským goblinům. Bombur bude určitě jedním s trpaslíků určených k uvolnění atmosféry: spoustu toho sní, schytá všechny rány (myslete na řeku v lese) a budou si na něj stěžovat ostatní, když se s ním budou muset vláčet. Každopádně může i  zabodovat v boji: když se zbytek skupiny pokorně vzdá, on, Bifur a Thorin budou bojovat jako diví, aby unikli zajetí.

Upřímně mi velice připomíná Ječmínka Máselníka.

maegwen – Tuhle postavu jsem si představovala dvěma způsoby. Jedním bylo zbagatelizování jeho kulatosti a zevšednění jeho chování. Ten druhý byl stejný, jako vidíme tady -  zesměšnit ho extrémním způsobem. Doufejme, že nebude zároveň až moc přihlouplý. Každopádně miluju ten cop, ten je ve všech ohledech úžasný. Uvidíme, co se z něj vyvine. Naběračka – alespoň tak vypadá –  je výborný nápad.

Garfeimao – Bombur byl vždycky popisován jako tlustý, a v tomhle ohledu nezklamali. Vůbec si nedokážu představit, jak leze na strom, nebo dokonce jak je nesen jedním z ostatních trpaslíků, až upadne do spánku. Cop místo vousů je fascinující, schválně, jestli vydrží po celý film. A v ruce nese zbraň nebo naběračku na polévku? Jsem si sakra jistý, že si kabát přes břicho nezapl už léta, ale ty volné pletené kalhoty vypadají pohodlně. Zdá se taky, že na nohou nemá pořádné boty, ale spíš takové pantofle.

Earl – Z pohledu povolání vypadá spíše jako kuchař… vůbec ne jako bojovník, a zajímalo by mě, jestli jedním z důvodů (ve filmech), proč ho Thorin bere s sebou, je právě jeho schopnost připravování jídel. Co se týká vzhledu, když si ně něj zvyknete, je vcelku rozkošný– i když si nejsem jistý tím vlasovým náhrdelníkem, nezdá se mi moc chytré nosit něco takového na nebezpečnou výpravu, může se lehce oběsit nebo si poškodit účes, ale hádám že to je jedna z výstředností tohoto chlapíka.

MrCere – Impozantní náhrdelník z vlasů, po kterém by zešílela nejedna trpasličí či snad i elfí žena závistí. Vypadá, že by v soutěží jedlíků porazil celou bandu hobitů a evokuje typického dobře živeného anglického lorda pozdního 19. století; chybí mu už jen monokl. Vlněné kalhoty? Hádám že ano, v době před elastickými opasky..

 

Kili

Quickbeam –Aidan Turner bude tou nejkomentovanější postavou (a terčem oplzlejších poznámek) ze strany fanoušků, nebo se nejmenuju Quickbeam. Kiliho celkový vzhled je první vážnější odbočkou od trpasličího stylu, založeného na knize. Jeho vous jednoznačně ještě dostatečně nenarostl, takže můžeme očekávat kousavé poznámky v dialozích filmu typu“ je moc mladý a nedostatečně připravený” —  což může být samozřejmě cesta k poznání jeho charakteru a hlubšího pochopení postavy. Velice jsem taky zvědavý na jeho luk a vše co s ním souvisí.

maegwen –Původně jsem měla strach, že Hollywood bude trvat na vytvoření minimálně poloviny trpaslíků v odlišném stylu, který by pomohl prodat film širším masám, jaké se chytily na Pána prstenů. Jak se nyní ukázalo, je tu jen jeden. A to je v pořádku. Je hrozivý, přestože patří k těm mladším trpaslíkům a dost se liší od tradičního kánonu.

Arwen – Nemá světlou bradku…ale vypadá divoce. Někomu se zdá přitražlivý, mě přijde prostě prudký, divoký. Líbí se mi vzhled jeho zbraní. Jsou parádní. Bude právě on Orlandem Bloomem v Hobitovi?

Altaira – Mám tu jednu teorii na to jeho strniště místo bradky a luku místo sekery: Kili je mladý a má velice vzpurný výraz ve tváři. Věřím, že si oholil bradku ve smyslu vzdoru a má taky luk a šípy (docela jako elf) aby ukázal ještě více opovržení vůči starším jeho rodu. Uvidíme!

Demosthenes – Kili je evidentně nějaký divný kříženec elfa a trpaslíka. Taková stvoření nazývám Trpelfi (Dwelves). Vysvětluje to elfsky vypadající luk a toulec přehozený přes jedno rameno. Nejspíše taky surfuje na štítu.. Meč, který Kili drží, je velice pravděpodobně popsán runami, stejně jako Dwalinova lebka, ale kvůli malému rozlišení obrázku to není jisté...

Garfeimao – Stejně jako jeho bratr Fili, vypadá čistě a že pochází z bohatých poměrů. Má oblečen ohromný kožený lehký a volný kabátek, který je lemovaný kožešinou na spodním okraji a na lemu krátkých rukávů. Lem rukávů má vyražen stejný motiv, jako najdeme a Filiho outfitu a zdá se, že je vypracovaný přímo do kůže. Má tmavou prošívanou tuniku pod koženým pláštěm, s modrým šněrováním. Modrá je nejspíš taky jeho kapuce, která malinko čouhá na rameni spod vlasů. Po obvodu límce koženého pláště jsou cvočky, které se pak opakují (ve větším provedení) na jeho zápěstních chráničích. Ty jsou nejspíše přímo spojeny s bezprstými rukavicemi, ale část rukavic má vetkáno kožené pletení. V obou rukou drží obyčejný, ale poctivý meč, který má, zdá se, vcelku jedinečný trpasličí design. Přes rameno visí pěkně navržený kožený řemínek, ozdobený kovovými cvočky a trpasličími motivy. Řemínek drží masivní toulec plný velkých šípů a těžce vypadající luk. Boty jsou spíš semišové než kožené, and mají přesky na boku. A ano, zatím nemá žádnou bradku, a jeho vlasy jsou divoké a volně rozpuštěné, trošku až moc. Ale kruci, někdo přece musí být rebel!

Earl –Nevypadá vůbec jako trpaslík. Spolu se svým bratrem vypadají oba jako elfové. Jsem zvědavý, jestli prostě jen pocházejí z rodiny „škaredých trpaslíků“. Určitě bude Legolasem skupiny –pružný, rovné vlasy, pěkný vzhled a toulec plný šípů.

MrCere – Ženy budou z tohoto trpaslíka omdlévat, já však skepticky zvedám obočí. Tento krásný chlapec má vyrůst v dospělého trpaslíka s trpasličí povahou, a přitom mít vousy ve stylu vlkodlaka? Vypadá to, jako by se až moc snažili udělat jej „odlišného“. Nemyslím si, že „odlišný příběh“ je to, co jsme si přáli. *This feels like Dwarves have gone Hollywood.

 

Fili

Arwen –Alespoň má žlutou bradku, přestože stále trochu krátkou. Vesměs blond vlasy. Líbí se mi jeho meče, vypadají fantasticky. Vypadá trochu jako častý návštěvník večírků!

Altaira –Vypadá, že má takový ten „neprůstřelný“ přístup  a lásku k životu jako všichni mladí. Bude zajímavé sledovat jej i Killiho při jejich křestu ohněm při první opravdu nebezpečné výpravě, spolu s naším nevinným Bilbem. Úplně miluju jeho výraz.

Elessar – Líbí se mi Filiho mladistvý vzhled. Je zajímavé vidět, jak by asi vypadal mladý trpaslík.

Demosthenes – Fili je členem královské rodiny. Thorinův dědic a tak dále. A záblesk v očích z něj dělá taky pořádného průsviháře. Určtým způsobem by Fili a jeho bratr Kili měli být stejně naivní jako Bilbo - narození až po trpaslicko-skřetích válkách, nikdy nebyli tak daleko ze svého nového exilového domova v Modrých horách. Až do teď.

Garfeimao – Má v očích takový záblesk toho, jako by se nemohl dočkat svého prvního reálného souboje. Má pěkné copánky ve vlasech a krátkou bradku, doplněnou o korálky – to vidíme i u jiných jeho společníků. Jeho šedý plášť je celý lemovaný kožešinou, která je přehnutá naruby v oblastech krku, hrudníku a na rukávech. Celý kabát má nádherný trpasličí design, vyražený po celé délce sponího a bočního lemu a dokonce i na lemu rukávů. Vlastně se zdá, že stejný motiv má i na kalhotech. Má taky pěkně široký opasek s kovovými šupinami, kde každá z těchto šupin je zpracována do podobného tvaru, jako má Gloin na náramnících. Na levé ruce má chránič s venkovní pochvou na malou dýku, a jako spousta dalších, má i bezprsté rukavice. Nese dva meče, oba takové divně hranaté. Na opasku nevidím žádné pochvy, ale jelikož má přes hrudník řemínek, hádám, že si nosí meče pěkně na zádech. Jeho boty mají minimálně tři kožené přezky na boku každé nohy. Vypadá čistěji než ostatní, což je známka mládí a nejspíš i bohatství.

Earl – Obdoba Smíška-Pipina z Pána prstenů. Očekávám, že většina uvolnění v příběhu bude hodně souviset právě s touto postavou. A pokud bude Bilbo vzhlížet k Balinovi, Fili bude pravděpodobně ten, se kterým se sblíží kvůli jeho mládí a nezkušenému přístupu k věcem.

MrCere – Může existovat elfský trpaslík? Vím, že spolu s Kilim jsou nejmladší ve skupině, ale nejsem si jistý, jestli jim tohle sním… Vypadá, jako by měl dospět v Orlanda Blooma, než v jednoho z ostatních trpaslíků skupiny.Úsměv vítám, ale tento design, bude, alespoň pro mě, muset hodně fungovat i v kontextu s filmem, protože tady na obrázku to není to pravé.

 

Thorin

Altaira – Wow! Prostě wow! Vždycky jsem si Thorina predstavovala jako trochu staršího. Thorinovi bylo 195, když se vydal na cestu do Ereboru, což odpovídá 60ti letům lidského věku. Nicméně, hlubším zkoumáním Dodatku  A u Pána prstenů zjistíte, že trpaslíci byli zdraví a při síle až do smrti, (což bylo většinou v bitvě). Durin VI zemřel v bitvě v 249 letech, Thorinův děda Thror taktéž ve 248, a když Dain Železená noha zasáhl do bitvy Pěti armád, bylo mu 252. Takže to není až tak nepatřičné, když vypadá Thorin tak mladý a silný. Bez ohledu na věk, Armitage perfektně vyjadřuje vzhled zuřivého krále v exilu, odhodlaného získat své království zpět. Orcrist je velkolepý. Sečteno a podtrženo; další vítězství pro PJ a Weta Workshop! Klobou dolů i před kostyméry a maskéry. Odvedli báječnou práci a byla by chyba, kdybychom je nezmínili.

Elessar – A hele, tady máme někoho, kdo si jde pěkně zarputile za svým cílem. Jinými slovy, nelezte mu do cesty, nebo vás na své cestě porazí.

Earl – YAY! Milionkrát YAY! Jsem z něj opravdu nadšený. Vypadá zkrátka perfektně. Není moc starý, ani moc mladý. Vypadá zuřivě a zároveň vznešeně.  Jako osoba, kterou byste bez váhání následovali do bitvy i kterou byste ctili jako panovníka na trůnu.

A jeho meč? To je určitě Orcrist.. Podobá se Bilbovu Žihadlu. Jen se podívejte na tvar a nápis na jílci a na elfsky prohnutou čepel (stejně jako má Žihadlo).

Garfeimao – Thorin – Trpaslík v černém,  Pomsta! Tento trpaslík jistě znamená problémy. Orcrist je krásný a tvarem velmi připomíná Žihadlo. Thorin má oblečenou černou prošívanou tuniku s šupinovým brněním, nebo alespoň s obrněnými rukávy, a přes to ještě černou vestu. Vzor na šupinách jeho brnění je totožný s designovými prvky na kostýmech Gloina, Kiliho a Gimliho. Má dva chrániče, co se zdají být velice podobné těm, které má Fili, jen bez dýk, ale s případnou možností je tam dodatečně připevnit. Samotná pochva na meč, upnutá na zádech, má velice zajímavý dekorativní vzor. Thorinovy vlasy jsou volně vlající a nezatížené, až na pár copů  blízko uší, a jeho vous je zkrácený, v tom se podobá Kilimu a Filimu, jenom ten jeho má přimíchány odstíny šedé a bílé. Hádám, že kalhoty má černé, boty z černé kůže, a na rozdíl od většiny ostatních trpaslíků je jeho tunika daleko kratší, maximálně do půlky stehen.

MrCere – Dívám se do tváře muže, který vede pokus skupiny trpaslíků o převzetí hory obývané drakem. Nemusí přesvědčit pouze mě, ale celou skupinu trpaslíků o tom, že dokáží porazit Šmaka přes to, že je jich tak málo. Věřím, že bude hlavním zdrojem konfliktů s Bilbem a i s jinými rasami a bude původcem spousty věcí, které se budou dít. Přestože i jeho brnění a kostým celkově vypadá skvěle, stejně jako prsten, největšímu zájmu se těší jeho meč. Chtělo by to sice víc detailů, ale už teď věřím tomu, že tahle zbraň má za sebou jednu z nejdelších a nejslavnějších minulostí v celé Středozemi.

maegwen – Prudký, divoký, fantasticky vypadající. Není pochyb, že tohle je trpaslík s arogancí a odhodláním, se kterým si dokáže prosadit svou za jakoukoliv cenu. A je taky trochu výstřední a nevrlý. Nezapomínejme, Thorin je pošuk. Líbí se mi to. Trochu mě znepokojuje, že nevypadá starší než většina trpaslíků a opravdu bych ráda viděla snímek celého těla, ale určitě se ho ve správný čas dočkáme. Výborné na tomhle záběru je, že vidíme detaily brnění tak zblízka. Skvělá práce.

Quickbeam – Výraz Thorinových očí už teď vyjadřují to odhodlání pomstít se za předchozí křivdy na něm spáchané.  A my víme, že trpaslíci dokáží lpět na nenávisti, která má kořeny v minulosti, jako žádná jiná rasa ve Středozemi... Jinak má určitě to nejvíc cool brnění, jaké jsem zatím od WETy viděl.  Opravdu fantasticky se doplňuje se vzhledem Žihadla— a ANO, písmena na meči opravdu znamenají  *O – R – C – R – I – S – T* První věc, která mě napadla: Tohle je skvělá trpasličí verze Aragorna!

http://www.theonering.net/torwp/2011/07/17/46272-tornstaff_talk_dwarves/

 


Komentáře čtenářů - zobrazit všechny komentáře
09.09.2011 12:05:01 - Ramesse III. - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
Ehm, děcka... ty obrázky zlobí jenom mně nebo se někde stala chybička? :)
09.09.2011 13:31:02 - Bugi - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
ani mne sa nezobrazujú ....
09.09.2011 14:13:20 - Vig - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
Už se na tom proacuje, vydržte prosím, díky.
09.09.2011 15:35:30 - Bugi - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
už je to v pohode , super článok, teším sa na ďalší
10.09.2011 16:33:08 - Ramesse III. - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
Ano ano, i já se přidávám, super článek, jen víc takových!
Přidejte i vy komentář k tomuto článku!
[zobrazit všechny komentáře]
Jméno: 


E-mail: 


Předmět: 
Komentář: 
  Chcete  být informován(a) o nových komentářích?
Zde prosím zadejte kód z obrázku:   Zadejte číslo


 


Další články
Předchozí článek
Luke Evans absolvoval konkurz online

Terri Schwartz, MTV 28. července 2011
Následující článek
Elijah Wood jako Frodo

Kalifornské RadioTimes.com vyzpovídalo herce Elijaha Wooda a řeč nebyla jen o jeho oslavovaném návratu do Středozemě!
 



Toto jsou nejnavštěvovanější stránky o filmu Pán Prstenů na českém Internetu.
Statistiky přístupů jsou k dispozii zde. Informujte se o možnosti reklamy!

Copyright © 2003, Pavel Nero Kramný, Design by Sputnik.
>> generování stránky trvalo 0 sekund <<