Zoner.cz Czechia.com Inshop.cz Interval.cz CA Czechia.cz InMail.cz Hostováno na serverech CZECHIA.CZ
Menu
Menu

Články
Články
Články
Nejčtenější články
za poslední měsíc

Nenalezen žádný článek...

Legenda
Legenda
Legenda

Anketa
Anketa
Anketa
Vyhovuje vám nynější náplň těchto stránek?

Naprosto
(17 346)
Chci více o Pánu Prstenů
(3 975)
Chci více o hercích
(1 117)
Chci něco jiného
(301)
Nevyhovuje vůbec
(608)


Ostatní
Ostatní
Ostatní

Reklama
Reklama
Reklama


Přihlášení


Nová registrace
Obrázky
Obrázky
Nejprohlíženější obrázky
z posledních 50-ti

[5 606 prohlížení]

[5 571 prohlížení]

[3 272 prohlížení]


Herci
Herci
Herci
Nejsympatičtější herec

Aragorn / Viggo Mortensen
164 207 hlasů
průměr: moc sympatický(á)

Reklama
Reklama
Reklama





"Zdaleka nejlepší cesta Richarda Armitage – do Hobita"
Autor: Jakub
Vyšlo: 20.01.2012
Komentářů: 3
Přečteno: 6789x
Popisek: Kevin P. Sullivan pro http://www.mtv.com . Přeložil Jakub, upravila Saša

 

Tento britský herec ztvárnil nejúžasnějšího trpaslíka Středozemě a získal ocenění MTV  "One to watch in 2012" - a v r. 2012 bude  opravdu „stát za to“ ho sledovat.


!!! S P O I L E R Y !!!!

Režisér Peter Jackson tuto zimu představí dlouho očekávaný návrat do Středozemě a to filmem "Hobit". Příběh je rozdělen do dvou filmů a v první části nazvané "Nečekaná cesta" začíná odchodem Bilba Pytlíka z Kraje, aby získat zpět ukradené zlato svých společníků. Ale nejsou to ledajací společníci a přátelé, Bilbo doprovází 13 trpaslíků, z nichž každý je jedinečnou osobností.

Jejich vůdcem je Thorin a hraje ho Richard Armitage. Herce znáte z malé role ve filmu "Captain America: The First Avenger“ či tv filmu „Robin Hood“, ale největší filmový průlom zaznamenal v "Hobitovi". Jak asi britský herec klíčovou roli ztvární jste měli možnost vidět v novém traileru, a brzy se připojí k proslulé řadě "Tolkienových absolventů", spolu s Viggem Mortensenem, Seanem Beanem a Orlandem Bloomem.

Mluvili jsme s Armitagem o jeho cestě do Středozemě a o náročnosti práce s vrstvami makeupu a o vedení skupiny poklad-hledajících trpaslíků.

MTV: Blahopřejeme ke "jmenování" uděleném MTV - "stojí za to ho sledovat!"

Richard Armitage: Mnohokrát Vám děkuji!

MTV: Kde se v současné době natáčení pohybujete, držíte se plánu?

Armitage: Právě jsme dokončili náš druhý blok prací a máme pauzu. Začneme opět na konci ledna a jedeme dál - myslíme si, že až do konce července se nezastavíme a s trochou více natáčení počítám pak v roce 2013.

MTV: Jaké to je být v jednom projektu tak dlouhou dobu?

Armitage: Je to opravdu tajemné, protože když jsme začínali, bylo před námi obrovské množství práce, že to bylo jako hora, na kterou musíme postupně vyšplhat, ale ve skutečnosti jedeme tak rychle, že si myslím, že jsme už skoro v půli cesty. Bylo to opravdu intenzivní, ale velice vzrušující. Doslova jsme právě dokončili naše natáčení na lokacích, při nichž jsme putovali po pomyslné cestě, na které jsme viděli většinu Nového Zélandu. Je to zdaleka to nejlepší, na čem jsem v mém životě pracoval.

MTV: Je snadné zapomenout, že stále hrajete? Ztratil jste se někdy v produkčním světě?

Armitage: Ateliéry byly vystavěny ve Wellingtonu, ale většinu času ani nemáte pocit, že vlastně pracujete ve studiu. I když tam je zelená obrazovka, Peterovy vize a popisy scény jsou jasné a před-produkční skupina CGI dokáže velmi přesně a se zápalem vytvořit  představu reality. S tím jsme začali natáčení. Posléze na lokacích se jejich vize staly skutečností, a při návratu do studia si představy už neseme ve svých hlavách.

MTV: Bude těžké opustit vaši roli, po konci natáčení?

Armitage: Nemyslím, že bude možné ji zcela opustit. Naopak. Myslím si, že je to jedna z těch postav, které zůstanou navždy s vámi, nejen proto že s ní trávíte tolik času až vás to skoro změní. Jsem s mojí postavou každý den, a proto mi začala být velmi blízká. Pochopil jsem, jak myslí. Cítím se s postavou opravdu úzce spjatý, a proto ve mě přetrvá i po skončení této práce, i přesto, že postava na konci filmu zemře. Thorin e to fascinující charakter. Pravděpodobně se budu v příštích šesti letech probouzet inspirován myšlenkou na něj. Je to opravdu vzrušující.

MTV: Změnily se vaše předchozí znalosti příběhu po té, co jste se vám osobnost Thorina stala blízkou?

Armitage: Párkrát jsem to četl, když jsem byl mladý. Myslím, že vracet se k tomu jako dospělý je velmi zajímavé, protože tato kniha byla, jak se domnívám, původně psána pro děti Tolkiena, ale když vytváříte dílo takového rozsahu, je nutné si představit, že to bude pro širší publikum. Myslím si, že v tom je ta nádhera příběhů J.R.R. Tolkiena. Vytvořil vyzrálé a plnohodnotné, a celkem nebezpečné typy, které tvořily hlavní postavy. Riskoval, že tím děti vystraší. Je toriginálním tvůrcem fantasy a těmto postavám se musí věnovat stejná důležitost, jako kdyby byly vytvářeny pro dospělé. Vrátit se k Hobitovi jako dospělý a přečíst to znovu je hodně zajímavé. Je v něm jednoduchost, kterou mám rád a  cítil jsem, že vzít tyto postavy a opravdu je rozvinout nad rámec knihy bude zajímavé.

MTV: Nakonec jste si vybrali střední cestu, pokud jde o množství make-upu. Cítil jste se šťastný?
 
Armitage: Ono se to vyvíjelo. Všichni jsme sami začali s celkem extrémní verzí. Moje postava stráví na plátně opravdu hodně času, a je nutné – pro pochopení co se v ní odehrává emocionálně, když se začaly dělat obličejová prostetika - co nejlépe přiblížit mým rysům. Začalo být jasné, že původní maskérský záměr nebude fungovat. Maskéři stále vytvářeli trpaslíka, ale aby byl mnohem čitelnější jeho charakter, bylo třeba od původních návrhů trochu ustoupit. Udělat to tak bylo opravdu důležité, ta postava - a její make up - vznikal touto cestou. Po prvním bloku prací jsem si nechal narůst vlastní vousy, protože jsem cítil jak prostetika omezují můj obličej v mimice. Takto vyjadřovaly mé čelisti emoce, které jsem chtěl, a byl jsem tak mnohem přirozenější. Méně znamenalo obrovský rozdíl.
Může vypadat opravdu zvláštně, že nemohu hrát postavu, když nemám všechno na sobě, ale je těžké zkoušet, když nejste v kostýmu, když nemáte obličejová prostetika, ale když se podívám do zrcadla v okamžik, kdy je vše hotovo (poznámka redakce: plně nalíčen a převlečen), nevidím to. Nevidím, kde to začíná a kde končí, vidím pouze postavu. Nikdy předtím jsem to nezažil. Je to unikátní zážitek. Je to tvář, která nepatří mě. Patří do dílny WETA a lidem, kteří ji stvořili.

MTV: Jaké to bylo na place s tolika herci hrajícími trpaslíky?

Armitage: Miluji to. Naprosto miluji pracovat jako člen souboru a my skutečně soubor jsme. Mezi všemi členy tohoto společenství panují přátelské vztahy, třebaže je zde tolik rozmanitosti v kultuře a původu. Pracujeme s mnoha Kiwi a také je zde skutečná směs britských herců, kteří pocházejí z televize, divadla i filmu. Je to přesně tak, jací trpaslíci jsou. Přesně jako když Thorin sestavuje výpravu a svolává trpaslíky z nejrůznějších míst a vytvoří družinu, která se vypraví na dlouhou a dobrodružnou cestu. I v našem soboru se odráží, kdo jsme jako herci.

 

 


Komentáře čtenářů - zobrazit všechny komentáře
20.01.2012 9:49:55 - Saša - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
sorry za překlepy :-(, na Thorina se těším a kromě toho, R.A. je fakt fešák!!!
20.01.2012 14:32:44 - Michal - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
Supr článek..Jak je vidět, natáčení dostává všechny herce do varu, jistě je tam atmosféra jako před deseti lety při natáčení LOTRa...
21.01.2012 18:46:18 - Ramesse III. - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/pro
dukcni-vlog-hobita-5
Přidejte i vy komentář k tomuto článku!
[zobrazit všechny komentáře]
Jméno: 


E-mail: 


Předmět: 
Komentář: 
  Chcete  být informován(a) o nových komentářích?
Zde prosím zadejte kód z obrázku:   Zadejte číslo


 


Další články
Předchozí článek
Hobití novinky III

Sepsal Ramesse.
Následující článek
Průvodce Hobitem pro (úplné) začátečníky

Zdroj: http://www.nextmovie.com/blog/the-hobbit-for-beginners/ Přeložila: Saša
 



Toto jsou nejnavštěvovanější stránky o filmu Pán Prstenů na českém Internetu.
Statistiky přístupů jsou k dispozii zde. Informujte se o možnosti reklamy!

Copyright © 2003, Pavel Nero Kramný, Design by Sputnik.
>> generování stránky trvalo 0 sekund <<