Zoner.cz Czechia.com Inshop.cz Interval.cz CA Czechia.cz InMail.cz Hostováno na serverech CZECHIA.CZ
Menu
Menu

Články
Články
Články
Nejčtenější články
za poslední měsíc

Nenalezen žádný článek...

Legenda
Legenda
Legenda

Anketa
Anketa
Anketa
Vyhovuje vám nynější náplň těchto stránek?

Naprosto
(17 346)
Chci více o Pánu Prstenů
(3 975)
Chci více o hercích
(1 117)
Chci něco jiného
(301)
Nevyhovuje vůbec
(606)


Ostatní
Ostatní
Ostatní

Reklama
Reklama
Reklama


Přihlášení


Nová registrace
Obrázky
Obrázky
Nejprohlíženější obrázky
z posledních 50-ti

[5 584 prohlížení]

[5 560 prohlížení]

[3 262 prohlížení]


Herci
Herci
Herci
Nejsympatičtější herec

Aragorn / Viggo Mortensen
164 149 hlasů
průměr: moc sympatický(á)

Reklama
Reklama
Reklama





Hobití novinky VIII
Autor: Ramesse
Vyšlo: 17.10.2012
Komentářů: 2
Přečteno: 9074x
Popisek: Mark Hadlow popovídá o své roli Doriho, Richard Armitage o zodpovědnosti, kterou spolu s rolí Thorina přijal, Benedict Cumberbatch poodhalil, kdy uvidíme draka Šmaka a Billy Connolly hovořil o trpasličím králi, jedoucím do bitvy na praseti. Nabízíme též filmové spoilery, které unikly díky nové kolekci Lego figurek.

Portál TheOneRing.net uveřejnil na svých webových stránkách dosud neověřenou informaci, podle které by se měl zkomponování a interpretace závěrečné písně k filmu „Hobit: An Unexpected Journey“ ujmout Neil Finn. 54letý novozélandský umělec z města Te Awamutu dosáhl již v 70. letech výrazného věhlasu jako sólový zpěvák i člen skupin „Split Enz“ a „Pajama Club“; největší úspěchy však sklízí coby hlavní zpěvák a kytarista formace Crowded House.
Bližší informace o Finnově hobití písni doposud chybí, stejně jako není známo, kdy se dostane k prodeji oficiální kompletní filmový soundtrack; TheOneRing.net očekává, že bychom se mohli přesného data dočkat do konce listopadu.

 

 


Dori

 

 

O své roli a zkušenostech z natáčení pohovořil Mark Hadlow. Australský herec se v Hobitovi chopil role trpaslíka Doriho, sourozence Noriho a Oriho (trpaslíka, z jehož vyschlých rukou bere Gandalf coby vůdce Společenstva v Mórii u hrobu Balina rozsekanou knihu).

Všichni trpaslíci dříve či později tím či oním způsobem Bilba chrání. Myslím si, že je to krásná věc, která z filmu vyplyne; totiž že každý z trpaslíků si uvědomí, jak důležitým se pro ně Bilbo stane,“ vyprávěl Mark Hadlow. „Ze začátku mu totiž nikdo z nich nevěří, vždyť víte, protože je hobit – a v čem vlastně vůbec hobiti vynikají?
55letý Hadlow následně přiznal, že natáčení Hobita patřilo k nejnáročnějším úkolům, kterých se kdy ve své kariéře zhostil, a to mimo jiné i kvůli dlouhým hodinám stráveným v maskérně. Nesmírnou námahu, kterou museli herci vynaložit, aby zvládli ještě před natáčením trpasličí pohyby a boj s nejrůznějšími druhy zbraní, si nedokáží běžní fanoušci téměř ani představit: „Trpaslíci jsou totiž mistři v zacházení se sekerami, meči, kladivy a dřevcovými zbraněmi. Neustále jsme po novozélandských ostrovech utíkali, ve scéně 88, kterou jsme si pojmenovali ‚běhavá‘, jsme neustále pobíhali se 40kilogramovou výstrojí, zbrojemi, kostýmy, batohy... byli jsme úplně zničení. Fantastický zážitek,“ dodával Hadlow nyní již se smíchem, načež doplnil zcela vážně, že za největší přínos natáčení Hobita považuje možnost spolupráce s tak famózními herci, jako jsou Sir Ian McKellen, Martin Freeman, Hugo Weaving a Cate Blanchett.

 

 


Thorin Pavéza

 

 

Nadšení z možnosti podílet se na tvorbě Hobita neskrýval ani mezi fanoušky (především fanynkami) stále populárnější Richard Armitage, nebo-li Thorin Pavéza. „Když jsem si oblékl kostým, snažil jsem se, aby má postava ožila, abych chodil, dýchal a mluvil jako trpaslík. Cítil jsem nesmírnou zodpovědnost vůči všem lidem, kteří knihu profesora Tolkiena četli, ať jednou či mnohokrát. Jako bych všem těmto fanouškům dlužil vysněného Thorina.

 

Pokud hovoříme o postavách, portál TheOneRing.net odhalil, že se na německém festivalu „Frankfurt Book Fair“ (největší knižní festival planety) objevily v rámci propagace hobitích filmů obrázky Thranduila (Lee Pace), hrdého elfského krále z Temného hvozdu a otce Legolase. Thranduil se ukázal oblečen do elegantního stříbřitého roucha, hlavu mu zdobí stříbrná koruna propletená listy. Na obrázek se ostatně můžete podívat sami níže, stejně jako na zveřejněného Legolase (Orlando Bloom) v akčním postoji a Elronda v elfské zbroji (Hugo Weaving).

 

 


Thranduil ---- Elrond ---- Legolas

 

 

O způsobu, kterým ztvárnil svoji roli draka Šmaka, ze rozpovídal Benedict Cumberbatch. „Když si nasadíte oblek se senzory, máte náhle pocit svobody. Nikdy jsem se necítil méně obtížen. A člověk musí být uvolněný, naprosto uvolněný. Natáčel jsem v místnosti, kde jsem byl pouze já a čtyři statické kamery. Hlavní magii předvedou borci z Weta.“ Na otázku, kdy se drak Šmak v Hobitovi ukáže, Cumberbatch odvětil: „Myslím, že se na konci prvního dílu otevře moje oko. Zbytek dračího těla uvidíte až v pokračování.

 

 


Osamělá hora

 

 

Za velice neortodoxní pak můžeme označit pár vět, kterými fanoušky Středozemě obšťastnil Billy Connollyalias Dáin: „Ještě se budu na Nový Zéland vracet, musím natočit bojové scény. Doufám, že pojedu do války na praseti.“ Zaražení tazatelé se následně zeptali, zda-li kdy Connolly „Hobita“ vůbec četl: „Ne, nikdy.“ A Pána prstenů? „Nikdy. Nikdy bych nemohl číst Tolkiena, pro mě je nečitelný. Já vlastně knihy vůbec nečtu, a obvykle ani nemám rád lidi, kteří to dělají. Připadají mi trochu strašidelní.“ Nakolik tedy mohou být Connollyho vyjádření věrohodná? „Rád věci nafukuji, protože si pořádně nic nepamatuji. Ale naneštěstí se zdá, že existuje spousta novinářů, kteří jsou Hobitem posedlí, jakoby se jednalo o Svatý grál, takže kdykoliv, když řeknu nějakou pitomost, vzniká skandál a já se stávám zodpovědným. Fanoušci pak cítí nevolnost, jsou silně rozrušení a to kvůli věcem, které nemají s filmem nic společného, protože neexistují. Lidi, uklidněte se! Relaxujte! Film vyjde do kin a vy budete nadšení. Seriózně mohu říct, že byl scénář napsán brilantně, geniálně. Osobně nesouhlasím s lidmi, kteří tvrdí, že by měl být film na 100% stejný jako knižní předloha. Film je film a kniha je kniha. A tento film bude skvělý. Martin Freeman je jako Bilbo naprosto geniální.

 

Pozorní redaktoři z TheOneRing.net si závěrem všimli, že nová kolekce Lego postaviček k Hobitovi tak trochu „zaspoilerovala“ a nabídla některé zajímavé vhledy do Jacksonova filmu – čeho bychom se tedy mohli na základě analýzy populárních figurek v chystaných filmech z prostředí Středozemě dočkat?

 

 


Bifur

 

 

Hádanky ve tmě: v Lego setu obsahují postavičku Bilba a Gluma, prostředí tvoří jeskyně a malinkatá lodička – zde tedy natěšení fanoušci žádné spoilery nenalezli.

 

Útok vrků: s figurkami Thorina, Bifura a velkého skřeta na vrkovi. Exteriér představuje nádherný strom, obklopený množstvím plamenů; že by Gandalfova kouzla?

 

Boj v síních skřetího krále: Velký skřet, další tři skřeti, Ori, Dori Nori a Gandalf. Legoset vypadá rozsáhle a patrně bude disponovat velkým množstvím akčních mechanických prvků. K filmu samotnému se však nedozvídáme nic nového.

 

Útěk v sudech: s Bilbem, Oinem a Gloinem a několika elfy, jejichž jména však byla z pořízených záběrů nečitelná.

 

Útěk ze sítí pavouků v Temném hvozdě: obsahuje postavičky Filiho a Kiliho, Legolase a Tauriel. Zachrání snad trpaslíky – v rozporu s knižní předlohou – před snědením elfové?

 

Fotografie produktů si můžete konec konců prohlédnout a sami vyhodnotit ZDE (video ZDE).

 


Komentáře čtenářů - zobrazit všechny komentáře
17.10.2012 19:12:18 - SAURON - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
http://www.youtube.com/watch?v=7QCfY1x2nUA
14.11.2012 14:26:50 - fingolfin - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
cely soundtrack ku filmu sa uz da vypocut tu :
http://www.empireonline.com/news/story.asp?NID=357
57
:D:D poprdeli :D som a bal ze hudba uz tak dobra akov LoTRovi nebude ale predcili moje ocakavanie :D
Přidejte i vy komentář k tomuto článku!
[zobrazit všechny komentáře]
Jméno: 


E-mail: 


Předmět: 
Komentář: 
  Chcete  být informován(a) o nových komentářích?
Zde prosím zadejte kód z obrázku:   Zadejte číslo


 


Další články
Předchozí článek
Hobit – Neočekáváná cesta – Trailer 2

Snímek po snímku theonering.net Překlad: kwandar, alaji, Michal
Následující článek
25 věcí, které nový trailer neodhalil

... podle článku Quickbeama, redaktora portálu TheOneRing.net, přeložil Ramesse.
 



Toto jsou nejnavštěvovanější stránky o filmu Pán Prstenů na českém Internetu.
Statistiky přístupů jsou k dispozii zde. Informujte se o možnosti reklamy!

Copyright © 2003, Pavel Nero Kramný, Design by Sputnik.
>> generování stránky trvalo 0 sekund <<